tiistai 12. maaliskuuta 2013

Auringonpaiste + hevonen = maasto

Tällaiset kuvat Easystä alkavat olla tässä blogissa näemmä enemmän sääntö kuin poikkeus. Kävin ratsastamassa Easyn tiistaina enkä jaksannut vaivata päätäni millään koulukiemuroilla, joten suuntasin tamman kanssa maastoon. Auringonpaiste oli jälleen aivan ihana eikä noin -15 asteen pakkanen sen takia tuntunut kovin kylmältä.

Maastossa otin hyvin rennosti, ja menimme pääosin käynnissä. Ravailimme jonkin verran ja laukkaa otimme muistaakseni neljä lyhyttä pätkää. Easy on ollut nyt jonkin aikaa hieman kevyemmällä liikutuksella, minkä kyllä huomasi siitä. Kaikkea piti tuijotella hyvin tarkasti ja välillä jopa pysähdellä minulta näkymättömissä olevien mörköjen takia. Kävimmepä taas tuttuun tapaamme muutamat umpihankikahlauksetkin, kun ne niin vetivät Easyä puoleensa. Kotimatkalla Easyn askel vetikin jo itsevarman reippaasti, ja noin 40 minuuttia kestäneen lenkin jälkeen palautin tamman takaisin tarhaansa nauttimaan pakkaspäivästä. Ihanan rento kerta!

---

En voinut vastustaa kiusausta, joten nappasin Noran blogista vastattavaksi hänen keksimänsä 11 kysymystä.

1. Mikä oli vuoden 2012 paras onnistumisesi hevosten parissa?

Se taitaa olla ratsastusleirillä kokemani onnistuminen Alman kanssa maastoesteillä. Vaikka emme hypänneetkään mitään suurta ja mahtavaa, sain silti tunnin aikana niin monta onnistumisen kokemusta, että hyrisen vielä pitkään niiden takia. Sillä kertaa saatoin luottaa hevoseen liki täydellisesti, ja se vastasi luottamukseeni toimimalla parhaan osaamisensa mukaan. Se, jos mikä, palkitsee tässä lajissa.

2. Onko sinulla 5 vuoden päästä oma hevonen? Perustele.

En usko, sillä en pystyisi elättämään omaa hevosta. En myöskään usko, että jaksaisin yksin kantaa vastuuta omasta hevosesta, joten järkikulta pitää minut tuntiratsastajana. Huoleton on hevoseton, vai miten se menee. Tietenkin jättipotin voittaminen lotossa saattaisi muuttaa vastausta, mutta tällä hetkellä näillä mennään.

3. Minkä ratsastuksellisen yksityiskohdan tahtoisit osata paremmin?

Hevosen lukemisen, jos se lasketaan tällaiseksi. Haluaisin kyetä reagoimaan paljon paremmin hevosen antamiin merkkeihin ratsastaessakin, jotta en joko tulisi koko ajan jälkijunassa tai hätiköisi etukäteen.

4. Luetko hevoskirjoja, mitä?

En säännöllisesti. Joskus saatan lueskella teoksia, joissa käsitellään miettimääni ongelmaa. Esimerkiksi jokin aika sitten lueskelin muutamia hevosen käyttäytymistä koskevia opuksia, kun mietin Loren käyttäytymistä.

5. Suosikkihevosleffasi?

Hidalgo oli aika hyvä. Niin ja tietysti Hevoskuiskaaja.

6. Millainen on blogisi kohdeyleisö? 

Nora ja Kaisa. :) Ei, vaan arvelen blogini kohdeyleisön muodostuvan suurimmaksi osaksi niistä, jotka tietoa hakukoneen avulla etsiessään klikkaavat itsensä tänne. Muutamia samalla tallilla käyviäkin taitaa olla joukossa. Jos haluatte, valaiskaa toki, keitä sieltä ruudun toiselta puolelta oikein löytyy.

7. Oletko matkustanut hevosen kanssa?

Olen ollut vinkkaa vetävän auton kyydissä, jos se lasketaan tällaiseksi. Nora oli tällöin kuskina. Reitti oli Oulun Kuivasjärveltä Hietasaareen ja takaisin, kun Nora ja Valma kävivät estekisoissa.

8. Miten heppailusi näkyy muille ihmisille?

Varmaan selvimmin siinä, että näyttäydyn monessa paikassa ratsastuskamppeissani ja puhua pälpätän hevosasioista riippumatta siitä, kuunnellaanko minua vai ei.

9. Montako hevosiin liittyvää asiaa näkyy huoneesi/kotisi seinillä? 10. Mitä ne ovat?

Seinillä ei ole yhtään, aika kummallista. Sen sijaan jääkaapin ovessa on hevoskortteja ja -magneetteja, avaimenperäkuolaimet, ruusukkeita, viime vuoden HIHS:n liput sekä SRL:n jäsenkortteja.

11. Lisää tähän linkki piirtämääsi hevoskuvaan. (Tämä ei ole kysymys, mutta silti.)

Julkinen anteeksipyyntö hevosrotua kohtaan lienee tarpeen tämän töherryksen jälkeen. Piirtäminen ei valitettavasti koskaan ole ollut minun juttuni. Siksi kirjoittaminen sujuukin (toivottavasti) vähän paremmin.